
Uwaga: ilość składników zależy od wielkości naczynia do pieczenia.
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki, nałożyć do kociołka. Przyprawić solą i majerankiem. Przykryć grubo pokrojonym boczkiem. Identycznie ułożyć kolejne warstwy, aż do napełnienia kociołka. Przykryć liśćmi kapusty, nałożyć pokrywę, zakręcić i wstawić do ogniska.
Prażonka będzie gotowa po godzinie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprasza na potrawy z ognia. Nie z rusztu,...
Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!
Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...
Z jajem i cytryną;-)
Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!