Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata z domowym winegretem

Opis przygotowania

Sałaty przełożyć do miski. Dodać przekrojone na pół pomidorki oraz krążki cebuli.

Przygotować sos. Musztardę połączyć z syropem klonowym. Dodać sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Cienkim strumyczkiem dolać oliwę. Wymieszać. Sałatę polać sosem tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 217
Ewa gotuje - odc. nr 217

Tym razem Ewa zrobi pikantną zupę pieczarkową, zapiekaną pod ciastem francuskim....

 

Podobne przepisy

Fasolowa z białą kiełbasą

Na "Pięknym Jasiu";-)

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Vichysoisse

Ziemniaczany przysmak z francuskiego kurortu...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Wróć do listy przepisów