Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na cienkie ciasto i wyciąć ciasteczka - foremką w kształcie kwiatka. Upiec na złoty kolor (180 st. C).
Przygotować krem. Żółtka ubić na parze z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wystudzić, zmiksować z masłem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i spirytusem.
Ciasteczka po wystudzeniu zlepić kremem. Wierzch udekorować kremem, robiąc kółko lub rozetkę (używamy szprycy). W środek włożyć wisienkę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ryba w sosie słodko-kwaśnym, ciasteczka z wisienką. Tym razem Ewa Wachowicz...
Udekorowana borówkami!
Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...
Mąkę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...
Najlepszy w całym Cesarstwie był ponoć w restauracji dworcowej prowadzonej przez rodziców Billy Wildera w Suchej koło Żywca;-)