Przygotować marynatę. W miseczce wymieszać olej, ocet i sos sojowy. Dodać paprykę, sól, cukier, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz roztarte w dłoniach zioła.
Pierś indyczą pokroić na paseczki. Włożyć do naczynia z marynatą. Wymieszać – tak, by mięso pokryło się bejcą. Przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Po tym czasie mięso finezyjnie nabić na patyczki do szaszłyków (uprzednio warto namoczyć je w wodzie). Upiec na ruszcie. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. Tym razem pokaże,...
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać ...
W marynacie jogurtowej i winnej...
Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...
Z dresingiem szałwiowym!