Jajka wybić do miski, zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać twaróg (2 razy przepuszczony przez maszynkę do mielenia mięsa). Następnie śmietankę i budyń waniliowy.
Masę serową przełożyć do foremek na babeczki (najlepsze są małe foremki silikonowe). Piec przez około 30 minut w temp. 170 st. C.
Podawać udekorowane plasterkami truskawek lub z sałatką truskawkową. Można oprószyć cukrem pudrem.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na kawałki. Zasypać cukrem pudrem i odstawić na chwilę, by puściły sok. Dolać żubrówkę i delikatnie wymieszać. Dorzucić kilka listków mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Późną wiosną mamy już całkiem spory wybór świeżych warzyw. Dlatego też...
ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...
Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syr ...
Na Wielkanoc obowiązkowa!
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...