Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z brukwi

Opis przygotowania

Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać mięso lub kości. Zalać wodą. Wrzucić czosnek, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Ugotować. Wyjąć mięso lub kości. Zupę zmiksować. Na talerzu udekorować odrobiną startej brukwi. Podawać z grzankami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 171
Ewa gotuje - odc. nr 171

Tym razem: zupa z brukwi, gęsina i rogale.

 

Podobne przepisy

Orientalny krem z zielonego groszku

A do tego prażona cebulka;-)

Rosół królewski

Z ziemniakami, smażoną wątróbką, pieczarkami i jajkiem poszetowym!

Paprykowy krem z pomarańczą

Na ciepło i jako chłodnik;-)

Parzybroda z chorizo

Kapuśniak na hiszpańską nutę;-)

Wróć do listy przepisów