
Oliwki zmiksować lub bardzo drobno posiekać. Dodać drobno pokrojoną ostrą papryczkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę pietruszki, sól, ocet balsamiczny i oliwę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać – do uzyskania jednolitej masy – i odstawić do lodówki. Tapenadę najlepiej przygotować na dzień przed spożyciem. Podawać z grzankami z bagietki lub ciabaty, ew. ze świeżym pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po raz kolejny Ewa zaprasza na potrawy kuchni hiszpańskiej. Zrobi tapenadę...
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawić cukrem. D ...
Do miksera wrzucić rozdrobnione mięso z indyka, dodać musztardę, majonez, ser i czosn ...
Na zdrowie!
Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...