Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Uszka

Opis przygotowania

Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo cienko (dużo cieniej niż na pierogi). Wyciąć niewielkie kwadraciki, nałożyć farsz, skleić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 1
Ewa gotuje - odc. nr 1

Pierwszy odcinek programu "Ewa gotuje" będzie utrzymany w stylistyce świątecznej...

 

Podobne przepisy

Oliwki z anchois

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...

Jajo w gniazdku z łososiem

Dekonstrukcja jajka po benedyktyńsku...

Mizeria

Ogórki obrać, pokroić na plastry, posolić i odstawić. Jak puszczą sok, odcisnąć z nad ...

Chleb z garnka na maślance

Nie ma to jak domowe pieczywo!

Wróć do listy przepisów