Wrzątek posolić, dodać szczyptę cukru.Szparagi obrać, odciąć lub odłamać zdrewniałe końce, związać bawełnianą nicią i wstawić do wysokiego i wąskiego garnka - tak, by główki wystawały ponad wodę (one gotują się szybciej). Ugotować al dente.
Na roztopione masło wrzucić szynkę parmeńską, lekko podsmażyć, dodać szparagi, wymieszać. Przełożyć na talerz, udekorować płatkami parmezanu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon na szparagi w pełni, więc Ewa przygotuje krem z zielonych oraz szparagi...
Czemu nie!?
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...
Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...
Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...