Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sos tzatziki

Opis przygotowania

Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę minut. Jak puści sok, dokładnie odcisnąć.

Do jogurtu (najlepszy jest oryginalny grecki, a taki można już w Polsce dostać) wycisnąć ząbek czosnku, dodać odciśniętego ogórka, ocet winny i doprawić solą oraz pieprzem.

Podawać z warzywami pokrojonymi w słupki, np. z marchewką i papryką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 28
Ewa gotuje - odc. nr 28

Odcinek dla wegetarian. Ewa zrobi sos tzatziki, następnie szaszłyki z tofu...

 

Podobne przepisy

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Kapusta po góralsku

Kapustę kiszoną ugotować. Słodką poszatkować, zalać szklanką wody, dodać ziele angiel ...

Masło czosnkowe

W moździerzu wymieszać...

Wieniec orkiszowy

Znakomity domowy chleb;-)

Wróć do listy przepisów