Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Racuchy

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski, zmiksować z cukrem, dodać kefir, stopniowo mąkę i sodę. Wymieszać na gładką masę. Ciasto nakładać porcjami na rozgrzaną patelnię z olejem - chochelką. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Racuchy można też przygotować z jabłkami i bananem - owoce wystarczy drobno pokroić, wrzucić do ciasta, wymieszać i usmażyć.

Udekorować cukrem pudrem. Podawać z musem jabłkowym. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do miksera, dodać sok z cytryny i cukier brązowy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 162
Ewa gotuje - odc. nr 162

Wrzesień, nowy sezon z Ewą. Tym razem dowiemy się, jak zrobić pyszne pierwsze...

 

Podobne przepisy

Szynka na Wielkanoc

Domowa pieczeń...

Pasta z awokado

Awokado rozkroić, pozbawić pestki, miąższ wybrać łyżką, rozdrobnić widelcem. Połączyć ...

Fasola z suszonymi śliwkami

Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...

Koperek w słoiku

Na jesień i zimę;-)

Wróć do listy przepisów