Do miksera wrzucić rozdrobnione mięso z indyka, dodać musztardę, majonez, ser i czosnek. Zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Do gotowej pasty można dodać pokrojony szczypiorek.
Rybki odcedzić z oleju, wrzucić do miksera, dodać kapary, cebulę i gęsty ser twarogowy (gotowy - do smarowania kanapek). Zmiksować. Na końcu doprawić solą i pieprzem, można wymieszać z pokrojonym koperkiem. Pasta po zrobieniu jest dość rzadka, więc trzeba przełożyć ją do pojemnika i schłodzić w lodówce. Po jakimś czasie stanie się kremowa i będzie idealna do smarowania.
Świetnie komponuje się z ciemnym pieczywem, z plasterkami kiszonego ogórka małosolnego.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień, nowy sezon z Ewą. Tym razem dowiemy się, jak zrobić pyszne pierwsze...
Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...
Z lodowatego wina, mąki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...
Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w całości, większe przekroić na ...
Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połą ...