Ocet jabłkowy wlać do garnka. Dodać wodę i podgrzać. Wsypać paprykę, pieprz ziołowy i kurkumę. Przyprawić pieprzem. Gdy się zagotuje wystudzić.
Posłodzić miodem. Wsypać gorczycę, posolić i odstawić na kilkanaście godzin.
Po tym czasie zmiksować na gładki krem. Wlać oliwę. Wymieszać. W razie potrzeby rozrzedzić wodą i dosłodzić miodem. Przełożyć do słoiczka. Wstawić do lodówki, żeby musztarda się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...
Befsztyk tatarski z... ryby!
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać zimne masło z lodówki i wysiekać nożem. Gdy zawartość ...
Śledzie wyjąć z kubełka, przełożyć na sito. Jeśli są bardzo słone, włożyć je do zimne ...