Chrzanowy. Serek wymieszać z chrzanem i posmarować nim naleśnik. Ułożyć chorizo, kiełki słonecznika i pokrojoną w słupki paprykę. Posypać czarnuszką. Zrolować i zawinąć w papier śniadaniowy.
Klasyczny. Naleśnik posmarować serkiem. Ułożyć warzywa pokrojone w słupki, kiełki rzodkiewki i rukolę. Posolić i zrolować. Zawinąć w papier śniadaniowy.
Paprykowy. Do serka dodać ajvar, wymieszać i posmarować naleśnik. Ułożyć szynkę i ser żółty. Posypać drobno pokrojoną rzodkiewką oraz słonecznikiem i posiekanym szczypiorem. Zrolować i zawinąć w papier śniadaniowy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa...
Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. ...
Śledzie wyjąć z kubełka, przełożyć na sito. Jeśli są bardzo słone, włożyć je do zimne ...
Na cieście francuskim...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...