Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placki ziemniaczane z blachy

Opis przygotowania

Ziemniaki ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Dodać jajko i trochę maślanki oraz tyle mąki, by powstało ciasto, które można nakładać łyżką. Formować płaskie placuszki i smażyć na rozgrzanej blasze.

Wyśmienicie smakują z ceviche.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 443
Ewa gotuje - odc. nr 443

Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...

 

Podobne przepisy

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Krupnik gryczany

Klasyka nieco inaczej, bo bez glutenu...

Zupa szpinakowa

Z jajkiem poszetowym...

Wróć do listy przepisów