Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jabłka pieczone w cie¶cie

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski, posłodzić miodem, przyprawić cynamonem, wsypać 3 łyżki m±ki i zmiksować. Wlać mleko, dosypać m±kę, posolić i ponownie zmiksować.

Jabłka umyć, usun±ć gniazda nasienne. Owoce pokroić w grube plastry. Obtoczyć w m±ce, zanurzyć w cie¶cie. Ułożyć na blaszce wy¶cielonej papierem do pieczenia.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i upiec na złoty kolor.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 398
Ewa gotuje - odc. nr 398

Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakuj±ce owocowe ¶niadanie – upiecze...

 

Podobne przepisy

Omlet cesarski

Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać m±kę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita ...

Liptauer w jajkach

Tradycyjna pasta kanapkowa na bogato!

Kr±żki cebulowe

Smażone w cie¶cie;-)

Risotto z gruszkami i gorgonzol±

Ugotować bulion warzywny (może być z kostki, do risotto dla 4 osób potrzeba około 2 l ...

Wróć do listy przepisów