Cieciorkę namoczyć (co najmniej 12 godzin). Następnie przełożyć na sito, dobrze przepłukać, przełożyć do garnka, zalać świeżą wodą, przyprawić kuminem i liściem laurowym, posolić, przykryć i gotować do miękkości.
Po ugotowaniu cieciorkę przestudzić i za pomocą łyżki cedzakowej przełożyć do robota. Dodać pastę tahini, czosnek i sok z cytryny. Przyprawić papryką i kuminem. Zmiksować. Wrzucić lód i jeszcze raz zmiksować.
Hummus przełożyć do miseczki. Polać oliwą, oprószyć papryką i udekorować kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...
Kapustę kiszoną ugotować. Słodką poszatkować, zalać szklanką wody, dodać ziele angiel ...
Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ...
Świetne na przystawkę...
W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki ło ...