Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Śledzie po szwedzku z suszonymi śliwkami

Opis przygotowania

Śliwki namoczyć w wodzie, rozgotować, zmiksować. Dodać pokrojone migdały i namoczoną wcześniej żurawinę. Posłodzić, doprawić solą i pieprzem, dodać olwę (można też wycisnąć odrobinę soku z cytryny).

Śledzie namoczyć w mleku, po kilku godzinach pokroić na kawałki. Układać ciasno w słoiku, przekładać sosem śliwkowym.

Odstawić na kilka dni, by się przegryzły.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 298
Ewa gotuje - odc. nr 298

Tym razem potrawy inspirowane kuchnią szwedzką - stąd na początku programu...

 

Podobne przepisy

Kanapki z pastą dyniową

Drugie śniadanie dla wegan;-)

Uszka

Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo c ...

Truskawki z octem balsamicznym

Fantastyczny dodatek do mięs!

Szpinak z truskawkami

Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...

Wróć do listy przepisów