Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z pomidorów

Opis przygotowania

Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić na ćwiartki lub na 8 części. Usunąć pestki z sokiem, sok przetrzeć przez sito, pestki wyrzucić. Sok dodać do pomidorów.

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Keczup połączyć z miodem, przyprawić solą i pieprzem. Małymi porcjami, by sos się nie rozwarstwił, dolać oliwę. Dodać cebulę. Gotowym sosem polać pomidory. Wymieszać.

Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 56
Ewa gotuje - odc. nr 56

Tym razem gośćmi Ewy Wachowicz będą: Maja Konarska i jej brat, Mieszko....

 

Podobne przepisy

Sałata z tuńczykiem i oliwkami

Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dooko ...

Sałatka z pieczonych buraczków

Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...

Lodowa z melonem

Sałatę umyć i poszarpać do miski...

Sałatka ziemniaczana

Austriacki przysmak;-)

Wróć do listy przepisów