Do miski poszarpać sałatę lodową, pokroić i dorzucić pomidor, na wierzchu ułożyć plastry czerwonej cebuli.
Do małego słoiczka przecisnąć ząbek czosnku, dodać musztardę, sok z cytryny, miód, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, na końcu dolać oliwę. Słoiczek zakręcić, gotowym sosem polać sałatę tuż przed podaniem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...
Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę po ...
Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...
Szpinak, kawałki sałaty, pokrojone rzodkiewki i ogórek wrzucić do miski. Zalać dressi ...
Sałatkowa klasyka w wersji do pracy;-)