Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata lodowa błyskawiczna

Opis przygotowania

Do miski poszarpać sałatę lodową, pokroić i dorzucić pomidor, na wierzchu ułożyć plastry czerwonej cebuli.
Do małego słoiczka przecisnąć ząbek czosnku, dodać musztardę, sok z cytryny, miód, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, na końcu dolać oliwę. Słoiczek zakręcić, gotowym sosem polać sałatę tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 135
Ewa gotuje - odc. nr 135

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...

 

Podobne przepisy

Sałatka indyjska

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką k ...

Sałatka szwajcarska

Z sosem winegret;-)

Sałatka z kaszy gryczanej

Szybka i smaczna!

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Wróć do listy przepisów