
Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cząstki pomidora i pokrojoną w kostkę paprykę.
Do dżemu malinowego dodać ocet balsamiczny i sól (ewentualnie nieco pieprzu). Na końcu dolać oliwę. Wymieszać i polać sałatę - tuż przed podaniem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku indyk z rodzynkami i rozmarynem, sałata lodowa słodko kwaśna,...
Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...
Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...
Buraczki obrać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (minimum godzina). Wy ...