Boczniaki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć mąką kukurydzianą i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i odstawić do wystudzenia.
Sałaty poszarpać i ułożyć na półmisku. Na sałacie umieścić pokrojone na ćwiartki jajka na twardo, pomidorki koktajlowe oraz grzyby. Dorzucić uprażone orzechy włoskie. Posypać serem cheddar startym na dużych oczkach. Skropić winegretem (składniki wystarczy wymieszać).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...
Szpinak, kawałki sałaty, pokrojone rzodkiewki i ogórek wrzucić do miski. Zalać dressi ...
Pikantna kiszonka po koreańsku!
Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...
Sałatkowa klasyka w wersji do pracy;-)