Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placki ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę lub roztarty czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser i tyle śmietany lub jogurtu, aby otrzymać gęstą masę. Łyżką formować niewielkie placki i smażyć w oleju.

Podawać z kleksem śmietany, wędzonym łososiem lub pokruszonym serem kozim.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 132
Ewa gotuje - odc. nr 132

Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...

 

Podobne przepisy

Pierogi z białą kapustą

Wedle receptury z domu rodzinnego Ewy!

Dorsz na bloku solnym

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Pierś indycza w sosie miętowo-pietruszkowym

Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika...

Wróć do listy przepisów