Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Owocowy przysmak z grilla

Opis przygotowania

Cukier puder połączyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić na plastry, wykroić gniazda nasienne (z każdego jabłka wychodzi 4-5 plastrów). Pokropić sokiem z cytryny - by owoce nie ściemniały. Obtoczyć z obu stron w cukrze z cynamonem. Ułożyć na folii do pieczenia.

Na każdy plaster jabłka dać połówkę brzoskwini (przeciętą stroną do góry). Do miejsca po pestce wlać odrobinę miodu, wrzucić 2-3 wiśnie i grillować ok. 15 minut, aż jabłka zmiękną a miód się skarmelizuje.

Podawać na ciepło. Dekorować świeżą miętą lub melisą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 60
Ewa gotuje - odc. nr 60

W kolejnym odcinku "Ewa gotuje" autorka programu przyrządzi sałatkę z kurczakiem,...

 

Podobne przepisy

Kaszotto w piwie

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czos ...

Sałatka ziemniaczana

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Masło klarowane

Wyśmienite do smażenia!

Wróć do listy przepisów