Mąkę z masłem wysiekać nożem. Dodać cukier puder i orzechy. Wyrobić ciasto. Na chwilę włożyć do lodówki. Następnie cieniutko rozwałkować (na grubość 3 mm). Przy pomocy foremek o różnych kształtach wyciąć gwiazdki, serduszka etc. Przełożyć na wysmarowaną masłem blachę. Piec w piekarniku na złoty kolor (ok. 20 minut w 180 st. C). Posypać cukrem pudrem, przełożyć do pudełka.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek "piknikowy". W kuchni Ewa Wachowicz przygotuje pasty z wędzonej...
W rondlu o szerokim dnie ułożyć wydrylowane śliwki. Zalać wodą z cukrem, postawić na ...
Razy dwa!
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Masło przełożyć do rondelka, roztopić...