
Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać m±kę migdałow±. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać m±kę kukurydzian±. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wy¶cielonej papierem do pieczenia (¶rednica 24 cm). Wyrównać.
Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.
Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.
Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...
Jabłka umyć, wydr±żyć gniazda nasienne. Naci±ć delikatnie po obwodzie (podczas piecze ...
Masło (lub margarynę) utrzeć z cukrem, dodaj±c stopniowo 6 żółtek. Następnie dodać sk ...
Deser po krakowsku!
Do zrobienia tuż przed pierwsz± gwiazdk±;-)