Na stolnicę przesiać mąkę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao. Dorzucić zimne masło. Wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołek, wybić żółtka. Połączyć nożem, wyrobić. Uformować wałek, włożyć do woreczka, schłodzić w lodówce.
Ciasto nałożyć do silikonowych foremek, odrywając kawałek po kawałku. Upiec w piekarniku - 170 st. C, 20 minut.
Po upieczeniu ciasteczka można dowolnie dekorować lub sklejać ze sobą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...
Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...
A zamiast bitej śmietany jogurt naturalny!
Mąkę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...