Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placek tarty

Opis przygotowania

M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy. Wyrobić rękami. Ciasto podzielić na trzy czę¶ci. Do jednej dodać 3 łyżki kakao, wyrobić i wraz z drug± porcj± odstawić do lodówki lub zamrażalnika (ciasta powinny chłodzić się tak długo, aż stwardniej± i będ± się dobrze ucierać).

Trzeci± czę¶ć ciasta rozwałkować i wyłożyć nim dno formy o rozmiarach 21x33 cm (wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±). Posmarować powidłami. Na powidła dać uprażone i przesiekane orzechy włoskie.

Na orzechy zetrzeć ciasto z kakao (na tarce o dużych oczkach). Białka ubić na sztywn± pianę, pod koniec dodać cukier i m±kę ziemniaczan±. Nałożyć na ciasto. Na pianę zetrzeć drug± porcję chłodnego ciasta.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 50 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 49
Ewa gotuje - odc. nr 49

W kolejnym odcinku swojego programu Ewa Wachowicz przygotuje dorsza na...

 

Podobne przepisy

Ciasto cynamonowe z jabłkami

Na m±ce migdałowej!

Ciasteczka słoneczka

Przełożone powidłami a obtoczone w orzechach włoskich...

Babka drożdżowa z mas± mascarpone

Z my¶l± o ¶więtach!

Muffinki z marchewk±

I pestkami dyni...

Wróć do listy przepisów