Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysiekać z masłem, dodać żółtka. Następnie dodać drożdże z cukrem. Wyrobić ciasto. Rozwałkować, wyłożyć na blachę i odstawić do wyrośnięcia (np. do piekarnika).
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, pozbawić gniazd nasiennych, przyprawić cynamonem i rozprażyć na patelni. Wyłożyć na ciasto. Na jabłka dać pianę ubitą z białek i cukru oraz cukru waniliowego. Upiec na złoty kolor.
W sezonie zamiast jabłek można dać wiśnie lub borówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz poleci nam zupę z botwinki na zimno. - Uwielbiam,...
Do rondelka wrzucić masło, wlać olej, ajerkoniak i wodę...
Dużo czekolady i kajmaku...
Pod kruszonką!
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z ser ...