Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Rożki w stylu fagottini

Opis przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać ricottę i miękkie masło. Wsypać proszek do pieczenia i sól. Posiekać. Następnie wyrobić. Ciasto podzielić na 4 części. Każdą lekko spłaszczyć, placuszki ułożyć jeden na drugim przekładając papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Do powideł wsypać kakao. Wymieszać.

Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. ½ centymetra. Wykroić trójkąty. Na każdy nałożyć trochę nadzienia. Zwinąć robiąc rożki.

Upiec na złoty kolor w temp. 170 st. C.

Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Na paterze można ozdobić jadalnymi kwiatami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 547
Ewa gotuje - odc. nr 547

Tym razem kuchnia włoska. Kolejny odcinek zacznie się od straciatelli....

 

Podobne przepisy

Brownie z patelni

Do tego deseru nie potrzeba piekarnika;-)

Cud miód jabłka z gruszkami

Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Placek królewski

Jabłka z miodem;-)

Tort z kremem cytrynowym i bezą

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Wróć do listy przepisów