Masło roztopić na patelni i lekko zazłocić. Ciasto kataifi posiekać. Przełożyć do masła i usmażyć na chrupko. Dodać pastę pistacjową. Przełożyć do tortownicy. Ubić i wystudzić.
Galaretki cytrynowe zalać szklanką wrzątku. Wymieszać i odstawić.
Do twarogu zetrzeć skórkę z cytryny. Wlać tężejącą galaretkę i zmiksować. Przelać na zimny spód. Wyrównać. Schłodzić w lodówce.
Udekorować startą czekoladą i bratkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i solą. ...
Dzieciaki uwielbiają takie wypieki!
Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...