Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto kisielowe

Opis przygotowania

Masło roztopić i przestudzić. Do miski wybić jajka. Wsypać cukier i utrzeć.

Do mąki dodać proszek do pieczenia. Wsypać do spienionych jajek. Dodać kisiel. Zmiksować na niskich obrotach wlewając jednocześnie wystudzone masło. Pod koniec posolić. Przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.

Piec przez 40-45 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).

Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać śmietankę. Wymieszać i posmarować ciasto. Udekorować liofilizowanymi truskawkami, smoczym owocem i kwiatami dzikiej malwy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 543
Ewa gotuje - odc. nr 543

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej,...

 

Podobne przepisy

Grzebyczki

Składniki posiekać nożem. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co ...

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Na herbatnikach...

Jabłka w szlafrokach

Owoce w kruchym cieście...

Rolada z marchewką

Ciasto z zaskakującym farszem...

Wróć do listy przepisów