Masło utrzeć. Dodać cukier waniliowy. Zmiksować. Porcjami wsypać cukier cały czas ucierając. Po jednym dodać żółtka. Wsypać mąki i proszek. Dodać skórkę otartą z cytryny. Wlać mleko i jeszcze raz zmiksować. Białka ubić na sztywno z solą. Pianę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać szpatułką.
Przełożyć do formy na babę (wysmarowanej mąką i wysypanej bułka tartą).
Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu pokryć lukrem i udekorować posypką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...
Drożdżówka cudnie zapleciona;-)
Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolać olej - ...