Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto herbaciane

Opis przygotowania

Herbatę wsypać do koszyczka do parzenia. Umieścić w szklance, zalać gorącym mlekiem i odstawić.

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Porcjami dodać mąkę i olej. Zmiksować. Dosypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać napar herbaciany. Wymieszać. Dodać jogurt i ekstrakt z wanilii. Zmiksować i przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.

Wstawić na 45-50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 503
Ewa gotuje - odc. nr 503

Tym razem Ewa sięgnie po potrawy kuchni irlandzkiej. W przygotowaniu pierwszego...

 

Podobne przepisy

Ciasto z fistaszkami

Placek pełen orzeszków...

Ciasto pietruszkowe

Na oleju...

Tarta z malinami

Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...

Piszinger błyskawiczny

Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do m ...

Wróć do listy przepisów