
Herbatę wsypać do koszyczka do parzenia. Umieścić w szklance, zalać gorącym mlekiem i odstawić.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Porcjami dodać mąkę i olej. Zmiksować. Dosypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać napar herbaciany. Wymieszać. Dodać jogurt i ekstrakt z wanilii. Zmiksować i przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Wstawić na 45-50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa sięgnie po potrawy kuchni irlandzkiej. W przygotowaniu pierwszego...
Na mące orkiszowej;-)
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać mąkę przesianą z proszkiem do p ...
Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać miąższ, wszystko wrzucić do śmietany. Zagot ...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...