Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Clafoutis

Opis przygotowania

Owoce ułożyć w natłuszczonej, okrągłej foremce (np. do tarty).

Jajka wybić do miski. Posłodzić cukrem trzcinowym i dobrze roztrzepać. Dodać mleko i mąkę. Wszystko zmiksować.

Ciastem zalać owoce. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać, aż się zrumieni. Udekorować cukrem pudrem. Podawać na ciepło lub na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 460
Ewa gotuje - odc. nr 460

Choć Ewa uwielbia polską kuchnię i uważa, że jest jedną z najlepszych na...

 

Podobne przepisy

Makowiec z jabłkiem, gruszką i herbatnikami

Zaskakujące ciasto pełne maku...

Puszysty sernik z budyniem

Na oleju rzepakowym!

Orzechowe półksiężyce

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...

Ambasador

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnku zagotować - stale mieszając - masło ...

Wróć do listy przepisów