Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Rosół na kurze i kaczce

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do garnka. Dodać warzywa (cebulę opalić nad ogniem). Przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dorzucić kilka kawałków suszonych grzybów, wlać sos sojowy. Posolić, zalać wodą i pod przykryciem gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 3 godziny, ale warzywa wyjąć wcześniej, by się nie rozpadły. Gdy rosół zacznie wrzeć zebrać szumowiny.

Podawać z gotowanymi ziemniakami. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Z warzyw zrobić sałatkę. Mięso przerobić na pasztet.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 461
Ewa gotuje - odc. nr 461

W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...

 

Podobne przepisy

Węgierska gulaszowa

Smak C.K. kuchni w jednym kociołku!

Zupa meksykańska

Na ostro!

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Szwajcarska zupa serowa

Pożywna zupa szwajcarskich górali!

Wróć do listy przepisów