
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i roztrzepać widelcem.
Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w duża kostkę i przełożyć do drugiej miski. Posypać cynamonem, dodać m±kę, sodę i proszek do pieczenia. Wlać olej, wsypać żurawinę. Wlać roztrzepane jaja, wymieszać i przełożyć do foremki wy¶cielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tart±.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....
Na spodzie z ciasteczek...
Galaretki rozpu¶cić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygn±, pokroić w kostkę i nałoż ...
W stylu włoskiej straciatelli;-)
Serowe muffinki z sosem wi¶niowym...