Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik na krakersach z bananami i masłem orzechowym

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Krakersy przełożyć do miski, rozgnieść tłuczkiem. Wsypać cukier trzcinowy. Wlać masło i wymieszać. Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 25 cm). Wyrównać i porządnie ubić (można rozwałkować niewielkim wałeczkiem). Wstawić do lodówki, by spód stężał.

Ser biały dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do miski wybić jajka, wsypać cukier trzcinowy i zmiksować. Dodać masło orzechowe i jeszcze raz zmiksować.

Banany rozgnieść lub zblendować (muszą być bardzo dojrzałe). Przełożyć do sera. Połączyć z masą orzechowo-jajeczną. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Wlać rum i zmiksować. Na samym końcu wsypać mąkę ziemniaczaną i po raz ostatni zmiksować.

Masę serową przełożyć na spód z krakersów. Wyrównać i wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C (foremkę umieścić na kratce, a pod nią wsunąć blachę i wlać trochę wody).

Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 325
Ewa gotuje - odc. nr 325

Tym razem propozycja dla ludzi aktywnych, którzy lubią górskie wędrówki...

 

Podobne przepisy

Fondue czekoladowe

Z owocami!

Opity Izydor

Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesianą mą ...

Próżniak

Pełen jabłek...

Banany z grilla

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...

Wróć do listy przepisów