
Herbatniki rozdrobnić, dodać roztopione masło z miodem. Przełożyć na dno formy do tarty (lub tortownicy o średnicy 27-28 cm). Schłodzić w lodówce.
Odlać ½ szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem waniliowym i osłodzić do smaku. Do zimnego mleka dodać mąkę i żółtka, roztrzepać i wlać na gorące mleko. Zagotować mieszając.
Do gotowego budyniu dodać masło. Mieszać, aż się rozpuści. Przestudzić. Wyłożyć na spód i udekorować owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...
Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...
Placek ze śliwkami...
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do m ...
Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...