Bardzo miękkie awokado przekroić wzdłuż na pół i wyciągnąć pestkę. Za pomocą łyżki wyjąć miąższ. Przełożyć do misy miksera, skropić sokiem z cytryny. Dorzucić pokrojonego banana, wsypać kakao, posłodzić syropem z agawy i zmiksować.
Mus przełożyć do słoiczków. Na wierzchu ułożyć pokrojone suszone śliwki (namoczone w wiśniówce) oraz pokrojone morele. Udekorować melisą. Zakręcić i schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i zimne masło. Wysiekać. Gdy zrobi się ...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...
Pod kruszonką... Na mące orkiszowej!
Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...