Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cienkim strumieniem olej.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i powoli dodać do ciasta. Na samym końcu wsypać cukier waniliowy. Przelać do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Do 3 białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, utrwalić 1/2 szklanki cukru. Wymieszać z wiórkami kokosowymi i wylać na ciasto.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Dekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dziś Ewa Wachowicz zabierze nas w świat kuchni meksykańskiej. Jako danie...
Deser po krakowsku!
Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)
Na maśle solonym! Wedle receptury z Bretanii...
Masło utrzeć z cukrem pudrem, po jednym dodać żółtka i stopniowo jajka (by masa się n ...