Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Makrela na wieszaku

Opis przygotowania

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem. Do środka włożyć masło, plastry cytryny i natkę pietruszki.

Ryby umieścić na wieszaku do grillowania („brzuszkiem” do góry) i opiekać pod przykryciem przez 15-20 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Karp pieczony w śmietanie

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Sałatka z karpiem

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...

Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Kwasy omega-3 i witaminy...

Pieczony filet z pstrąga

Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)

Wróć do listy przepisów