Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Surówka z marchewki i pekińskiej

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę pokroić w cienkie paski, cebulę w drobną kostkę. Wymieszać.

Do jogurtu dodać majonez, musztardę i ocet jabłkowy. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.

Gotowym sosem polać surówkę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Rosół na obierkach z ziemniaków

Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...

Frytki z marchewki

Z piekarnika!

Maślany krem z pomidorów

Z serem cheddar;-)

Wróć do listy przepisów