Przygotować marynatę. W miseczce wymieszać olej, ocet i sos sojowy. Dodać paprykę, sól, cukier, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz roztarte w dłoniach zioła.
Pierś indyczą pokroić na paseczki. Włożyć do naczynia z marynatą. Wymieszać – tak, by mięso pokryło się bejcą. Przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Po tym czasie mięso finezyjnie nabić na patyczki do szaszłyków (uprzednio warto namoczyć je w wodzie). Upiec na ruszcie. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. Tym razem pokaże,...
Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...
Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej mąk ...
Z komosą ryżową i surówką z marchewki;-)
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.