Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Dorsz na parze

Opis przygotowania

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny (najlepiej ze skórką). Filety podzielić na mniejsze kawałki, ułożyć w koszyczku do gotowania na parze i wstawić nad gorącą wodę. Podawać z masłem czosnkowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 208
Ewa gotuje - odc. nr 208

Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...

 

Podobne przepisy

Karp pieczony w śmietanie

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Karp w panierce migdałowej

Na sosie żurawinowym...

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Kwasy omega-3 i witaminy...

Wróć do listy przepisów