Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Burgery śródziemnomorskie

Opis przygotowania

Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je na suchej patelni), parmezan, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną bazylię i natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.

Uformować 4 burgery i piec na grillu po 4-5 minut z każdej strony. Podawać z sałatką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 186
Ewa gotuje - odc. nr 186

Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...

 

Podobne przepisy

Pierś kacza w kompocie śliwkowym

Danie skomponowane dla Roberta Lewandowskiego;-)

Szaszłyki z ananasem

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Sola w pomidorowo-serowej skórce

W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...

Jajka sadzone na cukinii

Pożywne śniadanie!

Wróć do listy przepisów