Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pyry z gzikiem

Opis przygotowania

Ser przełożyć do miski. Dodać śmietanę i rozetrzeć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Dodać posiekane cebule i szczypior. Ponownie wymieszać.

Ziemniaki podgotować w mundurkach i upiec na ruszcie. Przekroić na pół. Przyprawić solą. Podawać z masłem i gzikiem. Udekorować posiekanym szczypiorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 546
Ewa gotuje - odc. nr 546

Jesienią 2025 roku w „Ewa gotuje” będzie dużo produktów, które...

 

Podobne przepisy

Ziemniaczane łódeczki

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić, przekroić na pół, wydrążyć środki...

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Pokusa Janssona

Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...

Wróć do listy przepisów