
Cukinię umyć i pokroić nożykiem do obierania warzyw - w ten sposób, by powstały wstążki przypominające makaron tagliatelle (środek z nasionami wyrzucić). Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą i podsmażyć. Wrzucić posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Zrobić miejsce i wybić jajka. Posolić. Oprószyć pieprzem. Zetrzeć trochę sera. Przykryć i podgrzewać, aż białko się zetnie (żółtko powinno być płynne).
Udekorować świeżym tymiankiem i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po majówce zostało sporo produktów, więc tym razem Ewa Wachowicz pokażę...
Filety podzielić na kawałki mniej więcej wielkości plastra pomidora. Oprószyć solą i ...
Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i sz ...
Kluski z twarogu okraszone masłem szałwiowym;-)
Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...