Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Białą kiełbasa z rusztu

Opis przygotowania

Białe kiełbasy ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Posmarować sosem BBQ. Ułożyć plastry cebuli i zawinąć. Tak przygotowane pakunki upiec na ruszcie.

 

Piwo wlać do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i paprykę. Wymieszać. Kiełbaski lekko naciąć i włożyć do marynaty. Przykryć i odstawić na minimum 2 godziny. Po tym czasie upiec na grillu. W trakcie można polewać marynatą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 511
Ewa gotuje - odc. nr 511

Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...

 

Podobne przepisy

Cielęcina w śmietanie

Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...

Pijane polędwiczki

W bourbonie;-)

Kogut w śmietanie duszony

Koguta podzielić na kawałki, oprószyć solą i grubo mielonym pieprzem, zostawić na pół ...

Glazurowane skrzydełka z rusztu

Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...

Wróć do listy przepisów