Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pieczonka

Opis przygotowania

Wszystkie składniki (oprócz pomidorków) pokroić w plastry. Do żeliwnego kociołka wlać olej. Dno wyłożyć liśćmi kapusty (wrzucić też trochę liści posiekanych). Warstwami ułożyć warzywa i wędlinę, przyprawiając przy tym solą i pieprzem. Dorzucić też świeży tymianek oraz drobno posiekany koperek. Na górze ułożyć skórę z boczku i posiekaną kapustę. Szczelnie przykryć całymi liśćmi. Nałożyć pokrywę. Dobrze dokręcić i na kilka godzin wstawić do ogniska (czas pieczenia, podobnie jak gramatura składników, zależy od wielkości kociołka).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 488
Ewa gotuje - odc. nr 488

Ten odcinek „Ewa gotuje” zacznie się trochę nietypowo, bo bez...

 

Podobne przepisy

Ryba w jogurcie

Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić. Pr ...

Tataki wołowe

Z polędwicy!

Podudzia kurczaka z kostką

Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...

Kotlet Pożarskiego

Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...

Wróć do listy przepisów